1

Atatürk

Понеделник - Петок

09:00 - 12:30 / 14:00 - 18:00

Прием во конзуларно одделениe од: 09.30 - 12.00 и 14.00 - 16.00
01.01.2021 01.01.2021 Нова Година
06.01.2021 06.01.2021 Бадник, ден пред Божик (за граѓаните од православна вероисповед)
07.01.2021 07.01.2021 Божиќ
19.01.2021 19.01.2021 Богојавление (Водици) (За граѓаните од православна вероисповед)
27.01.2021 27.01.2021 Свети Сава (За граѓаните припадници на српската заедница во РМ)
05.04.2021 05.04.2021 Велигден (За граѓаните од католичка вероисповед)
08.04.2021 08.04.2021 Меѓународен ден на Ромите (За граѓаните припадници на ромската заедница во РCМ)
30.04.2021 30.04.2021 Велики Петок, петок пред Велигден (За граѓаните од православна вероисповед)
01.05.2021 01.05.2021 Ден на трудот,
03.05.2021 03.05.2021 Велигден
13.05.2021 13.05.2021 Рамазан Бајрам
23.05.2021 23.05.2021 (Национален ден на Власите За граѓаните припадници на влашката заедница во РCМ)
24.05.2021 24.05.2021 „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители
18.06.2021 18.06.2021 Духовден, петок пред Духовден (За граѓаните од православна вероисповед)
20.07.2021 20.07.2021 Курбан Бајрам (за граѓаните од муслиманска вероисповед)
02.08.2021 02.08.2021 Ден на Републиката (Илинден)
28.08.2021 28.08.2021 Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) (За граѓаните од православна вероисповед)
08.09.2021 08.09.2021 Ден на независноста
16.09.2021 16.09.2021 Јом Кипур (За граѓаните припадници на еврејската заедница во РCМ)
28.09.2021 28.09.2021 Меѓународен ден на Бошњаците (За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РCМ)
11.10.2021 11.10.2021 Ден на народното востание
23.10.2021 23.10.2021 Ден на Македонската Револуционерна Борба,
01.11.2021 01.11.2021 Празникот на сите светци (За граѓаните од католичка вероисповед)
22.11.2021 22.11.2021 Ден на Албанската азбука (За граѓаните припадници на албанската заедница во РCМ)
08.12.2021 08.12.2021 “Св. Климент Охридски”
21.12.2021 21.12.2021 Ден на настава на турски јазик (За граѓаните припадници на турската заедница во РCМ)
25.12.2021 25.12.2021 првиот ден на Божик (За граѓаните од католичка вероисповед)