СООПШТЕНИЕ ВО ВРСКА СО ИСПИТОТ ТЏС

Üsküp Büyükelçiliği 22.04.2011

Приемниот испит ТЏС кој што ке се одржи во Неделана 24 Април 2011 годинаке се реализира во Основното Училиште Тефејјуз во Скопје.

Испитот ќе започне во 11:00 часот додека пак учениците кои ќе учествуваат на испитот, потребно е да бидат пред зградата на одржуавање на испитот најдоцна во 10:30 часот.

Моливи, гуми и друг прибор кој што ќе се користи на испитот ќе им бидат поделени на учениците од страна на овластените лица за испитот.

Се забранува да учениците со себе понесат и некои други работи (мобилен телефон, молив, листови и сл) освен лична карта и документ за влез на испит кој што им се дава при нивно пријавување за испитот.

Адреса: Основно Училиште Тефејуус. Улица :Чаирска бр: 2, 1000 Скопје

На сите кандидати им посакувамеуспех.

Понеделник - Петок

09:00 - 12:30 / 14:00 - 18:00

Прием во конзуларно одделениe од: 09.30 - 12.00 и 14.00 - 16.00
01.01.2019 02.01.2019 Нова Година
06.01.2019 06.01.2019 Бадник, ден пред Божик (за граѓаните од православна вероисповед)
07.01.2019 07.01.2019 Божиќ
19.01.2019 19.01.2019 Богојавление (Водици) (За граѓаните од православна вероисповед)
27.01.2019 27.01.2019 Свети Сава (За граѓаните припадници на српската заедница во РМ)
08.04.2019 08.04.2019 Меѓународен ден на Ромите (За граѓаните припадници на ромската заедница во РМ)
22.04.2019 22.04.2019 Велигден (За граѓаните од католичка вероисповед)
26.04.2019 26.04.2019 Велики Петок, петок пред Велигден (За граѓаните од православна вероисповед)
29.04.2019 29.04.2019 Велигден
01.05.2019 01.05.2019 Ден на трудот,
23.05.2019 23.05.2019 (Национален ден на Власите За граѓаните припадници на влашката заедница во РМ)
24.05.2019 24.05.2019 „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители
04.06.2019 04.06.2019 Рамазан Бајрам
14.06.2019 14.06.2019 Духовден, петок пред Духовден (За граѓаните од православна вероисповед)
02.08.2019 02.08.2019 Ден на Републиката (Илинден)
11.08.2019 11.08.2019 Курбан Бајрам (за граѓаните од муслиманска вероисповед)
28.08.2019 28.08.2019 Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) (За граѓаните од православна вероисповед)
08.09.2019 09.09.2019 Ден на независноста
28.09.2019 28.09.2019 Меѓународен ден на Бошњаците (За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ)
09.10.2019 09.10.2019 Јом Кипур (За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ)
11.10.2019 11.10.2019 Ден на народното востание
23.10.2019 23.10.2019 Ден на Македонската Револуционерна Борба,
01.11.2019 01.11.2019 Празникот на сите светци (За граѓаните од католичка вероисповед)
22.11.2019 22.11.2019 Ден на Албанската азбука (За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ)
08.12.2019 09.12.2019 “Св. Климент Охридски”
21.12.2019 21.12.2019 Ден на настава на турски јазик (За граѓаните припадници на турската заедница во РМ)
25.12.2019 25.12.2019 првиот ден на Божик (За граѓаните од католичка вероисповед)